Fokus på miljö och ergonomi

Den nya bensindrivna City Ranger 2260 hjälper Lemvig kommun att underhålla sina utomhusområden året runt - nu med mer fokus på miljön och med bättre ergonomi för föraren Steen Hoffmann.

Den nya bensindrivna City Ranger 2260 hjälper Lemvig kommun att underhålla sina utomhusområden året runt - nu med mer fokus på miljön och med bättre ergonomi för föraren Steen Hoffmann.  

Utmaningen

Egholm har länge arbetat för att utrusta City Ranger 2250 med en bensinmotor för att kunna erbjuda bästa möjliga kvalitet, de mest mångsidiga och framtidssäkra lösningarna för den mindre maskinklassen. Samtidigt som vi fokuserar på miljön, marknadens behov och inte minst förarens komfort. Egholm har nu introducerat City Ranger 2260.

Lemvig kommun tog hänsyn till miljön, ekonomiska överväganden och hög komfort när man valde att investera i City Ranger 2260. Steen Hoffmann är anställd av Lemvig kommun och hans uppgift är att städa och underhålla utomhusområdena i Lemvig kommun. Under de senaste 11 åren har han betjänat kommunens medborgare fem dagar i veckan, oavsett väder, i sin Egholm City Ranger.

Lösningen

Fram till för fem månader sedan körde Steen en City Ranger 2250, men de senaste fem månaderna har han testat Egholms bensindrivna City Ranger 2260..

"Jag sitter i maskinen i upp till sex timmar, fem dagar i veckan, så jag kan den utan och innan. Jag är en rätt lång man och mitt arbete har ibland varit krävande för mina knän och ben".​

"Användarupplevelsen i City Ranger 2260 är riktigt bra. Den nya designade gaspedalen gör att jag kan slappna av och under de fem månader som jag har testat City Ranger 2260 har jag inte haft några problem med knäna eller benen. Förarhytten har också blivit större, det är mycket mindre buller och mindre vibrationer när man kör på vägen”, säger Steen.

Läs mer om den bensindrivna City Ranger 2260 här eller kontakta din lokala återförsäljare för mer information om hur du kan förbättra ergonomin och miljön med City Ranger 2260.

CITY RANGER 2260   HITTA ÅTERFÖRSÄLJARE

Resultatet

Den nya City Ranger 2260 har också ekonomiska och miljömässiga fördelar. Ett fokusområde är minskning av utsläpp från fordon - särskilt minskning av NOx-partiklar. City Ranger 2260 uppfyller de nya strikta utsläppstrenderna och kraven på en enorm minskning av NOx-utsläppen med 96 %.

"Jag trodde att den skulle förbruka mer bränsle. Men den nya City Ranger 2260 förbrukar inte mer bränsle än den tidigare City Ranger 2250 och en viktig sak att nämna är att den nya 2260 inte behöver värmas upp innan den startar. Detta kommer att vara en stor fördel på vintern."​

Samtidigt förväntas service- och underhållskostnaderna vara lägre än kostnaderna för alternativa lösningar. Den totala kostnaden är 2 % lägre jämfört med City Ranger 2250 dieselmodell

"Jag skulle inte kunna tänka mig att arbeta med andra maskiner än Egholms. Jag använder olika utrustning om jag arbetar i vinterväder eller inte. Det är viktigt att utrustningen kan bytas ut snabbt och enkelt. Egholm erbjuder detta i form av Quick-shift-systemet. De fästlösningar som vi använde på den tidigare City Ranger 2250 passar också perfekt på City Ranger 2260”, avslutar Steen.

Arbetsdagen är slut för Steen Hoffmann. Nu är det dags att rengöra maskinen innan du använder den igen i morgon. Han drar fram vattenslangen och med en livlig visselpipa börjar rengöringen.

Fler nyheter